Kategori: Tanker og meninger

Update på vegan-challenge

Tenkte jeg skulle ta opp tråden fra sist uke, da jeg her skrev et innlegg om vegan-challenge. Jeg tok jo min versjon av challengen som en vegetar-challenge. Nå har jeg da prøvd en hel uke uten kjøtt , og tenkte å fortelle litt om min opplevelse av det. Jeg fulgte Styleconnection sin meny for middag de fleste dagene, og det gjorde det veldig enkelt å få en variasjon i middagene. Hvis dere ikke selv har lest innlegget var den en god blanding med alt fra pasta med tomatsaus til wok til fredagstaco. Og helt ærlig - etter middag nummer 1 spurte jeg meg selv hvorfor vi egentlig lager tomatsausen med kjøttdeig. Den var jo like god uten - om ikke bedre. Dag nummer 2 var det wok med grønnsaker og peanøttsaus. Igjen lurte jeg på hvorfor man egentlig lager woken med kjøtt vanligvis. Svaret ligger jo egentlig i hvordan samfunnet fungerer. Vi har blitt lært opp til at et måltid skal inneholde kjøtt, og dette stiller vi ikke spørsmål til. Vi godtar det bare, og mener at man går glipp av så mye om man kutter ut kjøttet. Det er så mange som går rundt med oppfatningen av at å være vegetarianer handler om å kun spise grønnsaker og ris. At man ikke får i seg næringen man trenger. Dette skyldes jo uvitenhet - og jeg skal selv innrømme at jeg heller ikke var klar over hvor mange muligheter det finnes til måltider uten kjøtt. Men det å kutte ut kjøtt begrenser ikke - det åpner opp for så utrolig mange flere alternativer. Du blir litt tvunget til å søke etter og eksperimentere med nye retter, og når du først gjør det så ser du hvilket hav av gode retter det finnes det ute. Uten at dyr skal ha lidd for at maten du har på tallerkenen skal smake godt. Etter å ha prøvd en uke med vegetariske retter, der jeg hver dag har vært positivt overrasket over hvor godt det er og hvor enkelt det egentlig kan gjøres, føler jeg meg inspirert til å prøve ut flere retter. Søke på nettet for å finne god mat jeg enda ikke har prøvd ut. Det frister ikke en gang å gå tilbake til å spise kjøtt. Og det blir kanskje litt dobbeltmoralsk å skrive - for sannsynligvis kommer jeg til å spise kjøtt igjen. Er jeg på besøk hos noen og får servert kjøtt, så kommer jeg antageligvis til å spise det. Og om typen har lagd mat med kjøtt i kommer jeg nok også til å spise det. Men - poenget er at jeg har lyst å kutte det ut i stor grad, at middagene jeg selv lager er uten kjøtt. Og jeg synes nesten det er litt skummelt å skrive for plutselig er jeg tilbake til de gamle middagsvanene mine, der kjøtt er regelen heller enn unntaket. Jeg tenker bare at jeg får se med tiden, det at jeg er så inspirert er i det hele tatt en god begynnelse! 


Bildene ser kanskje ikke like inspirerende ut som Styleconncetion sine, men tviler ikke på at de smaker like godt, haha! 

Nå blir det vel ikke så lenge til jeg tar kvelden (eller heh, hvem prøver jeg å lure - i går var jeg på trening til midnatt og middagen ble inntatt klokken 1 om natten, så rutinene er ikke helt på plass...) så vi snakkes senere♥

Publisert: 16.01.2017 @ 22:04 Kategori: Tanker og meninger Kommentarer: 4

One year ago

Jeg fant igjen dette innlegget som jeg skrev 28.01.2016. Nesten et år siden nå. Jeg hadde ingen planer om at det noen gang skulle postes - jeg ville bare skrive noe. Det er litt fint, synes jeg. Det å finne igjen tekster man ikke en gang husker man skrev. Få en følelse av hva man tenkte på dette tidspunktet for et år siden.  

Jeg merker det er lenge siden jeg har satt med ned foran maccen for å skrive... hva jeg vil? For å få uttrykk for tanker. Følelser. Det er noe godt med det å få det skrevet ned. Prøve å sette ord på det. I dag var det sol ute. Det er januar og kaldt, men det var sol ute. Sånne dager gjør noe med humøret. Jeg får plutselig lyst til å bli et bedre menneske. På hvilken måte? Aner ikke. Jeg får lyst til å ta bilder. Jeg får lyst til å skrive. Jeg vil bare gjøre noe. Så jeg gikk ut med kameraet. Tok seks bilder. Det var det. Tre av dem ble dårlige, de andre tre var ok. Nå sitter jeg her og skriver. Hvorfor? Det lurer jeg også på, men jeg skriver likevel. Jeg har ingen planer om å poste dette noe sted, men skrive gjør jeg. Det er noe fint med det å skrive, selv om jeg ikke har noe jeg vil si. 
Det er merkelig hvordan livet utvikler seg. Fra å sitte hjemme i sengen i Norge å skrive, til å sitte ved mitt skrivebord i København. Hvordan havnet jeg her? Hvorfor akkurat her? Tilfeldigheter? Skjebnen? 
Jeg vet ikke om jeg tror på skjebnen. Jeg tror alt skjer på grunn av valg vi tar. Valg som kan være bestemt av tilfeldigheter, men ikke skjebnen. Jeg tror ikke det var forutbestemt at jeg skulle sitte her, 19 år og økonomistudent i København. Likevel er jeg glad for at jeg er her. Det er ikke som jeg hadde forestilt meg. Ikke bedre. Heller ikke dårligere. Bare ikke som jeg hadde forestilt meg. Men jeg har det fint. Veldig fint. Noen ganger tenker jeg på hvordan livet ville vært om jeg hadde valgt annerledes. Om jeg hadde valgt å ta et friår eller om jeg hadde valgt å studere et annet sted. Jeg kommer ikke frem til noe svar på hvordan det ville vært, men jeg har det fint. Jeg ville ikke gått tilbake og valgt annerledes, og da er jeg på rett sted. Jeg skrev et innlegg for 395 dager siden. Da hadde jeg fortsatt ingen anelse om hvor jeg kom til å ende opp. Alt jeg visste var at jeg var klar for noe nytt. Jeg var lei av samme gamle byen, samme gamle rutiner. 1 år og 30 dager senere sitter jeg her. Jeg har allerede rukket å være her et halvt år nesten. Tiden har gått så fort. Jeg føler jeg har vært her i all evighet, samtidig husker jeg de første ukene så godt. Alt var så nytt. Så spennende. Det var varmt ute enda, fortsatt sommer. De to første ukene var intro-uker. Det var nesten to uker med bare fest. Jeg kommer til å huske de gode minnene for alltid. Samtidig var det litt skremmende. Lille meg som ikke kjente noen, synes det var litt vanskelig å forstå språket og ikke helt visste hva jeg gjorde her. Det er ikke skremmende lenger. Jeg savner noen ganger slik det var, livet hjemme omringet av venner og familie jeg er glad i. Likevel ville jeg ikke byttet det ut. Jeg har sjelden hjemlengsel. Jeg var så klar for å oppleve noe nytt, og jeg tror jeg havnet på rett sted. 


 

Publisert: 10.01.2017 @ 15:51 Kategori: Tanker og meninger Kommentarer: 3
hits