Arkiv måned: mars 2017

Vår i København

Hei♥

Nå syntes jeg det var på tide å stikke innom her igjen, blir lengre og lengre tid mellom hver gang, haha. Men den siste uken har jeg virkelig levd på skolen. Det blir jo alltid litt skippertak rett før eksamen, uansett om man har lest pensum og deltatt i forelesninger underveis, så jeg har sittet nærmere 10 timer på skolen hver dag i en uke. Nå er den overstått da, så i morgen er det bare å starte lesingen til neste. 

Hele den siste uken har det vært nydelig vær, men jeg har egentlig ikke rukket å få nyte det. På vei hjem fra eksamen i dag foreslo jeg dermed at vi skulle finne på noe for å utnytte sola, så da dro jeg og typen for å spise. København er virkelig nydelig når det er sol ute, og hvis man finner noen sidegater i sentrum er det bare så hyggelig å sette seg ned ute et sted for å spise. Skal ikke mer enn litt sol til for å minne meg på hvorfor jeg elsker denne byen hvertfall! Husker ikke hva stedet vi endte på het, men det var helt ok. Ikke noe å klage på, men ikke veldig mye å anbefale heller. Koselig var det uansett, var godt å få koblet litt av etter intensiv lesing til eksamen. Deretter dro vi innom butikken og kjøpte med oss jordbær og sjokolade, slik at vi kunne ta desserten på terrassen. I hodet mitt er det allerede sommer nesten. Temperaturene tilsier ikke helt shorts enda da, men solen gjør det veldig ok å sitte ute en stund. Blir så glad av slikt vær, håper det holder seg slik til jeg er ferdig med eksamen på fredag og faktisk kan nyte det skikkelig! Håper dere også har hatt en fin start på uken, så snakkes vi senere♥

Publisert: 27.03.2017 @ 22:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Zero motivation

Hei♥

Nå har jeg akkurat kommet meg hjem fra trening og lagd meg en flaske vann med kullsyre. Den dørstokkmila var sjuukt lang i dag, men kom meg ut til slutt likevel og man angrer jo aldri i ettertid. Hadde treningsfri dag i går, så da var det egeentlig ikke et alternativ i dag heller. Det ble en ganske bra trening også faktisk - blir alltid litt ekstra fornøyd når jeg får ny PR på en trening jeg i utgangspunktet var overbevist om at jeg ikke kom meg på en gang. Den ekstra styrken kom nok fra den fine sportsbhen jeg fikk i spontan overraskelsesgave fra typen i går. Det er jo sant at nytt treningstøy gir ekstra motivasjon.
Søta fornøyd med treningsøkt og ny sportsbh heh :)))

Ellers orker jeg ikke å unnskylde enda en gang for den utrolig dårlig bloggingen i det siste. Jeg er bare i en periode med ganske lite motivasjon til det meste egentlig - samtidig med disse artiklene som jeg nevnte i sist innlegg. For bare noen dager siden hadde jeg supermye motivasjon til både trening, jobb, skole og blogging, men den siste uken har det bare endret seg og plutselig har jeg bare lyst å dra langt vekk eller legge meg under dyna for å se serier. Jeg er sikker på at det kun er for en kort periode - og vi har jo alle sånne perioder regner jeg med - men kjedelig likevel. Er ikke umulig at det har noe å gjøre med eksamenene neste uke å gjøre. Det ødelegger liksom litt motivasjonen til ting når du vet at alle dagene fram til fredag neste uke enten går til å lese til eksamen, eller til å ha eksamen. Men herregud, det er ikke 2 uker til en gang så er vi ferdig med midtveiseksamener. Og uken etter det er det påske, og da drar jeg hjem til Norge for å møte vennene mine og stå på ski. Så jeg har jo absolutt ingen grunn til å klage, og det er vel egentlig ikke det jeg gjør heller, men det er alltid godt å høre at andre har det på samme måte innimellom. Uansett - håper dere har hatt en god start på uka og at den fortsetter supert♥

Publisert: 21.03.2017 @ 21:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

New job

Hei♥

Nå syntes jeg det var på tide å ta en tur innom her - er jo nesten evigheter siden sist jo. Den siste uken har bare bloggen blitt helt koblet ut. Grunnen er ikke så veldig dramatisk, har bare vært opptatt med skole, trening og jobb i tillegg til at jeg har vært litt med venner. Jeg har akkurat startet i ny jobb, der jeg er freelancer for et marketingfirma. Min oppgave er da å skrive artikler for dem, og dette er i stor grad grunnen til at jeg ikke har fått blogget denne uken. Når du har sittet lenge og prøvd å være kreativ for artiklene er det ikke kjempefristende å logge inn på bloggen for å skrive enda flere kreative tekster. Så ja - da vet dere det! Det er en spennende jobb da, og selvfølgelig kjekt å ha en jobb som er litt mer relevant enn typ café-arbeid, men det er jo også mer krevende. 

Ellers har det blitt en del lesing denne uken, da vi begynner med eksamener om rett over en uke. Har ikke satt i gang med eksamensøving sånn skikkelig, men har brukt uken på å lese det pensum jeg ikke har fått lest til nå. I går var jeg også på kino for å se Beauty and The Beast. Det var en utrolig godt laget film, og den var bare så fin. Jeg og vennene mine var bittelitt skuffet over at prinsen ikke var kjekkere når han ble forvandlet til menneske da, haha. 

Nå vet jeg ikke helt om jeg skal dra på trening, om jeg skal ta meg en luftetur eller om jeg skal sitte å jobbe litt lengre. Klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg vil. Håper dere får en fin lørdagskveld da, uansett hva planene deres er♥

Publisert: 18.03.2017 @ 18:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Ting som irriterer meg på trening

Ettersom jeg tilbringer en god del tid på treningssenteret så har jeg etter hvert funnet en del ting som irriterer meg mens jeg er her. Generelt koser jeg meg egentlig veldig når jeg trener da, så det er ikke noe som ødelegger hele treningsøkten liksom, men jeg synes alltid sånn er gøy å lese så da tenkte jeg å dele dette med dere. Og det skal bemerkes at dette kun er mine tanker, og absolutt ikke ment for å rakke ned på noen som helst. Sikker på at jeg gjør en million ting som andre finner irriterende også. 

Folk som trener med hette på 
Altså denne... jeg har ikke ord. Kan ikke forklare hvorfor jeg finner dette så sinnsykt irriterende, men hvorfor i guds skyld skal du ha på hetta mens du trener? Fryser du kanskje? Haha, jeg forstår bare virkelig ikke greia med å ha på hette under treningsøkta - hovedsakelig gutter da det kun er de jeg har sett med hette på. Blir ikke kulere av å ha på hette ass. 

Kjærestepar 
Nei, jeg snakker ikke om de kjæresteparene som synes det er hyggelig å trene sammen og som oppfører seg som alle andre på treningssenteret som trener sammen. Jeg snakker om de kjæresteparene som er veldig opptatt av å vise hvor mye kjærester de er. De som må kysse litt på hverandre mellom hvert sett, holder hverandre i hånda mens de går fra den ene øvelsen til den andre og som nesten velger å kjøre en-arms skulderpress slik at de ikke må slippe hånda til kjæresten. Jeg regner med du kom på trening for å trene, så du kan jo også bruke tiden til nettopp det mens du er der, eller? 


// Bilder fra Tumblr //
 

Folk som ikke rydder etter seg
Denne snakker litt for seg selv. Det er sykt kjipt å komme til knebøystativet når personen før ikke har ryddet av. Da bruker du liksom de første minuttene bare på å rydde av de 100 ekstra kiloene du ikke ville ha på. Det er unødvendig bruk av tid, og det er forventet at du skal rydde av etter deg selv, så vær så snill og gjør det da. 

Selfiequeens
Denne handler like mye om gutter som jenter, til tross for overskriften. Du må gjerne ta selfies for min del - det skal jeg ikke henge meg opp i, for om du selv synes du ser bra ut skal du for all del få lov å ta bilder av deg selv. Men, når du velger å gjøre dette i speilet som henger rett foran håndvektene slik at jeg hver gang må komme med et lite "unnskyld, men jeg skal bare..." så blir det litt irriterende. Ta det i garderoben eller i det speilet der du ikke er i veien for noen. 

Gutter med tights
Haha, denne følte jeg nesten bare jeg måtte ha med, selv om det ikke irriterer meg sånn direkte slik som de over. Denne er mer... morsom? Vet ikke helt hva det rette ordet er, men uansett - jeg, som jente, bruker jo alltid treningstights når jeg trener. Det er superbehagelig og jeg ville ikke byttet det ut. Så da skjønner jeg vel kanskje at guttene også synes det. Forskjellen er jo at gutter er bygget litt annerledes. Det er ikke slik at jeg har et veldig stort behov for å se størrelsen på guttetissen din mens jeg trener, for å si det pent da. 
 

Det var det jeg kom på nå i første omgang. Finnes nok en hel del andre ting om jeg tenker skikkelig etter, men begrenser meg til disse tingene nå i hvert fall. Kan jo ikke fremstå som helt raging bitch heller da, hehe. Men hva tenker dere? Kjenner dere noe igjen, eller er det andre ting som irriterer dere? Morsomt å høre hva andre tenker! 

Publisert: 13.03.2017 @ 19:35 Kategori: Trening Kommentarer: 3

Fra kaffe til full night out

Hei♥

Beklager for to dagers fravær. Torsdag gikk bare i ett, og da jeg kom hjem om kvelden var jeg bare helt dø i hodet, så orket ikke en gang tanken på å sette meg ned med bloggen. I går dro jeg og kjæresten ut for å liksom ta en kopp kaffe i 17-tiden, så trodde jeg ville få tid etter vi kom hjem fra det, men plutselig var vi ikke hjemme før 01.30. Det ble en veldig hyggelig ettermiddag/kveld da! Det var strålende vær her i København i går, så vi tenkte vi måtte komme oss ut for å nyte det. Dermed oppsto ideen å dra på café for å drikke en kaffe (...eller en smoothie da jeg ikke egentlig er så fan av kaffe). Første stedet vi havnet inn på var jeg ikke så imponert over utvalget av drikke som ikke var kaffe, men de hadde 2 drinks for 1, så da endte vi opp med to raspberry mojitos istedenfor. Close enough til kaffe, hehe. Deretter gikk turen videre for å finne et sted vi kunne ta en dessert, men vi fant ut at vi faktisk begge egentlig var sultne på middag, så da havnet vi inn på Bronx Burger for middag. Haha, gjør det ikke superenkelt for danskene i kassen heller når jeg kommer der med min stavangerdialekt og spør etter BBQ-burgeren, men med falafelburger inni og uten bacon. Helt til slutt dro vi for å møte noen venner på en vinbar, hvor vi delte en flaske vin og der ble vi sittende et par timer og bare snakke og hygge. En superhyggelig fredagskveld ble det hvertfall - kjente at jeg trengte en slik kveld!

 


Nå må jeg bare få på meg litt klær, og så er det ut for å nyte nok en dag med strålende sol. Jeg skal møte noen venninner på Papirøen, som er et street food market, for å ta noen øl - aldri vært der tidligere faktisk, men hørt mye bra, så det gleder jeg meg til! Nyt lørdagen deres da♥ 

Publisert: 11.03.2017 @ 11:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Støtdempere og massasjestoler

Ah, så deilig å endelig kunne synke ned i sofaen. Jeg har vært i gang siden klokken seks i dag morges, så det var godt å sette seg litt ned for å slappe av nå kjenner jeg. De to siste dagene har jeg og ei venninne hatt jobb som oversettere for en nettside, og da kontoret deres befant seg over en time utenfor København, ble det tidlig opp begge dagene. Det høres liksom ikke helt rett ut når jeg sier at jeg gleder meg til å sove lenge i morgen, og da snakker jeg om at jeg kan sove til klokken 7. Haha, det er bare ikke meg å stå opp tidlig. Men uansett - denne jobben. Vi kom over et oppslag på Facebook om et firma som trengte hjelp til å oversette noen nettsider til norsk, så da tok vi muligheten. Det er alltid greit med litt ekstra penger inn. Så de to siste dagene har jeg sittet og oversatt tekster om støtdempere, massasjestoler og støtsikre vester. Lært masse nytt ass! Visste dere for eksempel at ingen skuddsikre vester er sterke nok til å stoppe et skudd fra en AK47, og at man for å stoppe dette må kjøpe ekstra traumeplater som man fester utenpå vesten? Haha, meget relevant info for fremtiden. Men det var en veldig ok jobb, og vi fikk Pepsi Max til lunsj begge dager så det er alt som skal til for å gjøre meg strålende fornøyd. Det skal sies at de var en smule tidsoptimistiske med denne oversettingen da, så jeg har et par tekster igjen som skal oversettes hjemme. Planen var egentlig å få gjort litt på det nå etterpå, men blir nok fort utsatt til i morgen. 
Nå skal vi få i oss litt mat her hvert fall. Jeg har fullt program i morgen også, men satser på at vi snakkes utover kvelden. Ha en fin kveld videre♥

Publisert: 08.03.2017 @ 21:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Oppskrift: Gulrotsuppe med ingefær og chili

Hei♥

Da var det på tide å dele oppskrift på suppa jeg snakket om i går. Suppa jeg tenkte å dele med dere denne gang er gulrotsuppe med chili og ingefær. Når jeg var nede på butikken for å handle inn litt ingredienser i går så var det faktisk tilfeldigvis ei som sto og delte ut smaksprøver på en ny ferdigsuppe som har kommet i butikkene, så jeg smakte på gulrotsuppa de hadde. Den smakte overraskende likt den jeg skal dele oppskrift på nå, så det er et tips for folk som ikke gidder å bruke tid på å lage mat. Merket heter Mere Suppe. Men uansett - videre til oppskriften. Oppskriften er funnet her på Trines Matblogg, men så har jeg gjort mine små egne endringer. Dette er en super suppe som smaker godt, er sunn og ikke tar så alt for lang tid. Med andre ord, en perfekt hverdagssuppe. 

Ingredienser (3-4 porsjoner)

♦ 700 gram gulrøtter, i biter

♦ 1 løk, grovt hakket

♦ 4 hvitløksfedd, finhakket

♦ 1/2-1 rød chili, finhakket

♦ 20 gram ingefær, finhakket 

♦ 8 dl grønnsaksbuljong (ca. 2 terninger)

♦ salt og pepper 

♦ Evt. linser og kokosmelk


 

Fremgangsmåte

Start med å kutte opp alle grønnsakene slik at du har dem klart. Fres deretter løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett så hvitløksfedd, chili og ingefær. La dette surre med et par minutter, før du tar oppi gulrøttene og lar dette også surre med noen flere minutter. Følgende tilsetter du grønnsaksbuljongen og lar dette koke opp. Dette kokes i 15-20 min. til gulrøttene er møre. Bruk deretter stavmikseren til å blende suppa jevn og fin. Smak tilslutt til med salt og pepper. Et alternativ til en litt mer mettende og næringsrik suppe er å tilsette linser. Dette gjorde jeg i går, og da tilsatte jeg en boks røde linser. Videre vil jeg tro at litt kokosmelk oppi kan være veldig godt - dette mente jeg å prøve ut i går, men da jeg oppdaget litt for sent at vi manglet kokosmelk ble det ikke sånn denne gangen. Det skal definitivt prøves ut neste gang da, og er et tips til dere! Den blir nemlig relativt tykk uten, men jeg synes bare det er godt det også, så det er ikke noe feil i å lage den uten. Suppa kan serveres med noe godt brød til eller bare spises som den er. Jeg vet hvert fall at denne kommer til å bli lagd en god del framover. Fortell meg om dere prøver da, og hva dere synes i så fall♥

Publisert: 07.03.2017 @ 20:19 Kategori: Mat/oppskrifter Kommentarer: 3

Back to Copenhagen

Hei og god mandag til dere! Hvordan har starten på uka vært? For min del startet den ganske rolig og jeg har bare brukt dagen hjemme på å lese. Har en del å ta igjen nå som jeg har vært i Norge nesten en uke, selv om jeg fikk gjort ganske mye før. Nå er jeg i alle fall på vei tilbake til København. Det er alltid litt merkelig å dra hjemmefra. Selv om det nå er over 1,5 år siden jeg flyttet hjemmefra føles det ikke så lenge. Minnene fra jeg bodde der står fortsatt så klart. Tiden da jeg sto opp før klokken seks for at jeg skulle rekke bussen til skolen. Da jeg kom hjem fra skolen til ferdig middag som jeg spiste sammen med familien. Etterpå var det ofte trening, og så litt serietitting i senga. Jeg husker fortsatt alt så klart, og på en måte savner jeg det selv om jeg er evig glad for å være ferdig med videregående. Men det var jo noe med det å glede seg hele uka for å dra ut på lørdagen. Våkne opp med tidenes fredagsfølelse og bruke hele dagen på å se fram til tacoen med familien. Likevel kjenner jeg at jeg er veldig glad i friheten ved å bo alene. Vel, jeg kjenner hvertfall jeg er klar for å komme hjem til kjæresten og rutiner med trening, mat og skole. 

Tenker jeg skal dele oppskrift på den diggeste suppa i morgen da! Eller det vil si - mamma og lillesøster var ikke helt fan men jeg synes den er så god, så jeg deler likevel. Håper dere får en fortsatt god uke da♥

Publisert: 06.03.2017 @ 17:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Norsk natur

Hei♥

Da er jeg tilbake fra morfar, og jeg har ikke rukket å få oppdatere derfra så da får jeg heller ta det nå. Det var i hvert fall veldig hyggelig å se morfar igjen, i tillegg til onkelen og tanten + søskenbarna mine på den siden igjen. På fredagen dro vi i begravelse og da gikk dagen med til det. Utover kvelden begynte jeg å kjenne at en forkjølelse var på vei, og da jeg våknet lørdag var jeg helt tett i nesen. Valgte likevel å være med ut på en fjelltur med familien, da jeg mener at man ikke er syke bare man har en forkjølelse. Heh, det var ikke den smarteste avgjørelsen jeg kunne tatt. Turen var veldig fin, og det er så herlig å se fjell og norsk natur igjen, men etter turen var jeg helt slått ut. En liten feber kom nok snikende også, så resten av dagen gikk til å ligge utslått på sofaen og se litt ski og sove. Kjedelig at det ble sånn når man først er på besøk, men hadde et fint besøk likevel. Og ville ikke byttet ut den fjellturen uansett - norsk natur er virkelig det jeg savner mest med å bo i København. Den satt jeg absolutt ikke nok pris på når jeg fortsatt bodde her, men det er jo ofte sånn det er. Man vet ikke hva man har før man ikke har det lenger. I dag er heldigvis formen litt bedre. Neste uke tror jeg blir en relativt travel uke også, så har ikke tid til å være syk nå. Godt det virker som om det bare er noe kortvarig. Men nå skal jeg ikke si for mye - plutselig slår det tilbake i morgen. Får vel bare slappe av i dag og ta det litt rolig i morgen også, så skal det nok gå helt fint. Håper dere får en fin søndagskveld, så snakkes vi♥

Publisert: 05.03.2017 @ 18:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Klar for kjøretur

Hei♥

Nå er jeg i gang med litt ompakking, da vi reiser til morfar senere i dag. Trenger ikke dra med meg alt sammen opp der tenker jeg. Det er en seks timers kjøretur opp der så det er jo et stykke, men jeg er egentlig veldig glad i bilturer så da er det null stress. Må bare få oppdatert Spotify-lista først kanskje. Er ikke helt det samme uten litt god musikk på øret. 

I går gikk dagen bare med til å være med familien. Jeg og søsknene mine lagde mislykket cookies, og om kvelden ble det ost og kjeks med alle sammen. Synes det er så koselig med ost og kjeks, for da samles man bare rundt bordet lenge for å hygge-spise og snakke sammen. Det er veldig godt å være hjemme igjen en liten tur i hvert fall. Merker at hjernen min er heelt tom akkurat nå haha, klarer ikke komme på noen fornuftige ord å skrive. Så tror kanskje jeg bare skal gå tilbake til pakkingen min, og så snakkes vi heller♥

Publisert: 02.03.2017 @ 12:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6
hits