Arkiv måned: februar 2017

Home to mama

Hei♥

Jeg sitter nå på flyplassen på vei til Norge, og tenkte jeg skulle få utnyttet tiden litt. Billettene ble bestilt for bare noen dager siden da jeg reiser i forbindelse med en begravelse, så da har jeg ikke fått fortalt dere det tidligere. Både i går og i dag har dermed gått ganske i ett med en del lesing, slik at jeg skal slippe å bruke så mye tid på det mens jeg er i Norge. Er jo veldig kjekt å få brukt tiden sammen med familien når man først er hjemme. Kjenner jeg har vært klar for en Norge-tur ganske lenge også nå, så det skal jo bli litt deilig å komme hjem også. Gleder meg til kose meg med pusen min i kveld, hehe. Vet ikke helt hvorfor jeg har savnet å dra hjem så mye nå heller egentlig, men kan jo ha noe med at veldig mange av nordmennene i klassen min dro hjem da vi hadde finansieringsprosjekt i januar. Jeg vet ikke, men nå fikk jeg jo turen min likevel, selv om det ikke var helt under planlagte omstendigheter. Blir uansett bra å se familien igjen, og i tillegg reiser vi opp til morfar som bor seks timer fra Stavanger, og han har jeg ikke sett på veldig lenge så det gleder jeg meg til! Nå tenkte jeg at jeg skulle få utnyttet tiden til litt skolearbeid også før boarding om en halvtime, ville bare stikke innom å si hei. Vi snakkes fra Norge da♥

Publisert: 28.02.2017 @ 20:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

På fest er jeg...

Hei♥

At jeg ikke var innom her på bloggen på fredag likevel kan vel tas som et tegn på at jeg ikke var helt oppegående nei, så da jeg var ferdig på skolen orket jeg ikke så mye annet enn å se serier. Men i dag er jeg hvertfall tilbake, og tenkte å gjøre denne taggen jeg har sett på en del blogger for en liten tid tilbake. Sånne er jo alltid kjekke å lese, og har ikke noen brukbare bilder fra de siste dagene, så da blir det sånn. 

På internett er jeg... litt for mye kanskje. Mobilen er jo alltid med hvor jeg holder meg oppdatert på messenger, insta og snapchat 24/7. Tenker noen ganger på hvor mye tid jeg ville hatt uten internettet, men jeg har vel blitt avhengig.

På kino er jeg... personen som omtrent  ha popcorn, blir ikke samme opplevelse uten. Samtidig er jeg veldig redd for å irritere folk med tyggingen min, så jeg klarer ikke å spise med mindre det er høylytte scener på skjermen, haha...

På stranden er jeg... hun som kan ligge rett ut på et håndkle i flere timer med en god bok eller musikk. Og så blir det noen turer ut i havet innimellom for avkjøling da. Elsker å være på stranden! 

Hos tannlegen er jeg... ca. 1 gang i året tror jeg. Er det ikke så ofte man får innkalling? Hater det virkelig da, kan grue meg i flere dager, selv om jeg aldri har hatt hull i tennene. Hadde en lang periode med trekking av tenner da, det kan forklare frykten litt. Ikke gøy med alt for liten plass i munnen. 

 snapchat er jeg... mye! Jeg har perioder der jeg sender en del snaps selv og andre perioder der jeg ikke sender noe i det hele tatt. Men elsker å få snaps, og er innom 100 ganger til dagen haha.

På kjøkkenet er jeg... blitt mye mer kreativ i det siste. Jeg liker egentlig veldig godt å bruke tid på kjøkkenet, men hater oppryddingen. Etter jeg kuttet ut kjøtt har jeg blitt tvunget til å finne nye matretter, og dermed har det i det siste blitt ganske mye spennende og nytt faktisk. 

Bak rattet er jeg... helt ok vil jeg si. Jeg kan bli litt stresset hvis jeg skal kjøre steder jeg vet det er mange mennesker og biler, men elsker å sette meg i bilen med høy musikk og bare kjøre uten noen spesiell destinasjon egentlig.  

På treningsstudio er jeg... ofte litt i min egen verden. Treningsstudioet er det stedet jeg klarer å koble helt ut uansett hvilket humør jeg er i, og når jeg først kommer meg opp dit koser jeg meg veldig. 

I klesskapet har jeg... en god del klær, men ingenting å ha på meg. Regner med at jeg ikke er alene om den følelsen som jente? 

På møter er jeg... aldri(?). Hvilken type møter er det snakk om liksom? Joda, er vel på typ studiemøter eller sånn greier innimellom, men ikke den type møte jeg tenker på når jeg hører ordet. 

På tivoli er jeg... som et lite barn. Jeg elsker alt som går fort og høyt, så jeg storkoser meg på tivoli. Sist jeg var på Tivoli i København med noen venninner kom jeg løpende hjem til kjæresten etterpå for å fortelle om alle karuseller i detaljer og selvfølgelig hvor mange ganger vi tok hver karusell... Altså - lite barn på tivoli. 

På matbutikken er jeg... ganske ofte surrete, selv om jeg vanligvis skriver en liste før jeg drar for å handle inn. Plutselig blir jo alt så spennende, så da må jeg innom alle hyller i tilfelle jeg finner noe mer jeg trengte likevel. Kjøper som regel ikke så mye mer enn det som står på listen, men kan surre rundt der i evigheter. 

På skolen er jeg... litt for dårlig til å følge med. Jeg blir fort veldig rastløs av å bare sitte stille og høre på folk som snakker, og jeg lærer veldig mye bedre av å selv jobbe med ting og skrive notater til. Dermed skjer det litt for fort at jeg sitter og skravler med sidemannen istedenfor, og dette kan være ganske irriterende med tanke på at jeg ikke kan hviske, hehe. 

På fest er jeg... ofte den personen du finner dansende på et bord. Jeg synes tydeligvis det er veldig viktig å bli lagt merke til når jeg danser, så da finner jeg det høyeste punktet i rommet og claimer den plassen resten av kvelden, selv om det umulig kan se veldig bra ut. Det har ført med seg en del litt mindre heldige hendelser, haha. 

Akkurat nå er jeg... fortsatt i senga, men skal ta på meg litt klær og komme meg ned til butikken slik at vi kan få handlet inn til litt mat. 

Snakkes♥

 

Publisert: 26.02.2017 @ 20:04 Kategori: Om meg Kommentarer: 2

Going out

Hei♥

Et par dager siden sist nå, men tiden har bare ikke strekt til. Det har vel forsåvidt bare gått i skolearbeid og trening de siste dagene da, og i dag var ingen unntak. Haha, hadde skoletimer fra 08.00-14.15 i dag, og halve dagen ble brukt til å snakke om hvor lang dag vi hadde på skolen. Altså - skjønner ikke nå hvordan jeg overlevde 08.15-14.30-dagene på videregående, men det har vel litt å gjøre med at man er vandt til noe annet som student (.. hvertfall på mitt studie er det veldig mye selvstudie i forhold til forelesning), men også det at man faktisk går til forelesninger frivillig nå så da konsentrer man seg jo som oftest litt mer når man først drar på skolen, og dermed tar det mer energi. Wow - lang setning, begynner jo å bli dansk. Men ok, ble litt mye babling her. Hadde faktisk planer om å skrive noe annet, men nå husker jeg virkelig ikke hva det var. Kanskje noe om boller. I går ble det nemlig litt bollebaking, da jeg plutselig fant ut at jeg savner det. De har liksom ikke helt sånn type gjærbakst i Danmark, de bruker sånn der croissant-deig (hva heter det??) i mye større grad til alt av boller og sånn. Så da ble det et lite prosjekt mellom lesingen. Og nam, de ble så vellykket. Så myke og luftige. Deler litt bilder under - mest fordi det er det eneste jeg har bilder av nå, haha. Jeg sitter for øyeblikket i shorts og hettegenser liksom, så det er ikke et alternativ. (Unnskyld for masse matbilder i det siste?)Vel, nå skal jeg bare fullføre middagen i en hast og så få på meg litt klær, før jeg drar til en kompis på vors. Litt sent ute som vanlig, men det ordner seg alltid. Tror som oftest jeg har dårligere tid enn jeg egentlig har også, for jeg beregner liksom 30 min til sminken, og så tar det kun 7 min i realiteten. Men vi snakkes forhåpentligvis i morgen (om jeg fortsatt er litt oppegående etter turen ut i kveld, hehe). Ha en fin kveld da♥

 

Publisert: 23.02.2017 @ 18:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Matlei

Hei♥

Da var det mandag igjen, og jeg startet faktisk uken i overraskende godt humør. Dagen begynte med en god overkroppsøkt på treningssenteret, og en bra treningsøkt hjelper jo virkelig på humøret. Ellers har jeg sittet hele dagen med skole - liker veldig godt at vi ikke har forelesninger på mandager, for da får jeg tid til å sitte å forberede meg til fagene på egenhånd. Mangler å lese et kapittel før jeg gir meg for i dag, men tok en pause for å sette opp menyen for denne uken. Er tydeligvis helt tom for inspirasjon, og kanskje litt matlei også, for jeg kommer virkelig ikke på noe som er fristende. Tips tas i mot med glede! 
Men - mens vi er inne på mat kan jeg fortelle dere om gårsdagens middag. Den var veldig vellykket nemlig. Dere kjenner kanskje til Facebook-siden "Tasty"? Den med alle de sykt fristende matvideoene, haha. Typen så en video der de lagde burger av kikerter og gulrot, og spurte om vi ikke skulle prøve ut det. Jeg er fortsatt på jakt etter den perfekte vegetarburgeren, så det hørtes jo perfekt ut i mine øyne. Det ble dermed testet ut, og oppskriften finner dere her. Den ble god, men om jeg skulle laget den igjen ville jeg tilsatt litt mer krydder. Den smakte ikke kjempemye, så det kan være en fordel. Anbefaler fortsatt å prøve det ut da, og for en litt sunnere versjon kan man bruke grove hamburgerbrød. Kiwien vår er håpløs da, så disse var det eneste de hadde igjen. Nå får jeg komme meg tilbake til skolearbeidet og prøve å tenke ut litt flere middager for uken. Kjenner det er så mye lettere å lage mat når man har en plan å forholde seg til. Håper dere har hatt en fin start på uken i alle fall, og at den fortsetter bra♥

Publisert: 20.02.2017 @ 18:30 Kategori: Mat/oppskrifter Kommentarer: 7

Emoji-challenge

Hei♥ Jeg drar straks ut for å spise lunsj (...eller frokost som jeg vil kalle det) med noen jenter, men tenkte at jeg skulle få oppdatert her først. Jeg har sett denne emoji-challengen florere rundt på diverse blogger i det siste, og synes disse er så gøy selv, så jeg velger å slenge meg på. 

👰  Gift? Ikke enda hvert fall, men det er kanskje ikke så unormalt i en alder av 20 heller. 

👶  Barn? Heller ikke barn enda, men vil absolutt ha i fremtiden. Tror nesten jeg skremmer kjæresten med alt baby-snakket mitt, haha!

 Operasjoner? Har aldri operert og det er jeg veldig glad for. Håper det holder seg slik. 

💉  Hvor mange ganger har du blitt sydd? Aldri blitt sydd heller heldigvis. 

😫  Brukket ben i kroppen?  Tydeligvis ganske heldig, for dette har jeg heller ikke opplevd. Falt en gang av en hest og forstuet armen da, men det er det nærmeste jeg har vært. 

🔫  Skutt med pistol? Nei, det har jeg ikke. Når jeg var i USA i høst var vi innom et sånn sted, men jeg var ikke gammel nok da man måtte være 21, så det fikk vi ikke prøvd ut. Har skutt med gevær da, om det teller. 

 Sagt en jobb opp? Ja, en del jobber faktisk. Noen fordi jeg skulle videre til andre jobber, og noen fordi jeg skulle flytte til København. Hater det like mye hver gang. 

✈️  Fløyet i et fly? Jepp, første gang var jeg vel rett over ett år og siden har jeg fløyet jevnlig. Veldig glad for at mamma og pappa alltid har tatt oss med på ferier til utlandet gjennom barndommen. 

😍  Funnet kjærligheten? Ja - måtte helt til Danmark for å finne kjærligheten, som farmor så fint påpekte en gang haha. Jeg møtte han vel to uker etter jeg flyttet ned til København og siden har vi vært sammen! 

💃  Skulket skolen? På barneskolen skulket jeg aldri - var tidenes englebarn. Skjedde et par ganger i løpet av ungdomsskolen, men det var vel på videregående det skjedde flest ganger. Vi lærte oss hvilke timer de tok fravær i og hvilke de ikke tok i, så var det bare til å dra hjem når de ikke tok fravær... 

🚑  Kjørt i en ambulanse? Nei, det har jeg aldri opplevd. 

🐱  Hatt et kjæledyr? Ja, hjemme i Norge har vi en katt som jeg savner hele tiden. Et av høydepunktene med å dra hjem i ferier og sånn, haha! I tillegg skaffet jeg og kjæresten oss en liten kanin på et tidspunkt, men det viste seg at jeg er ekstremt allergisk så jeg sov 15-16 timer til dagen i den perioden, og dermed måtte vi gi den fra oss. Den lille jenta som fikk den ble kjempeglad da. 

🚩  Hoppet i fallskjerm? Jepp, dette gjorde jeg på Hawaii i høst. Angret skikkelig rett før jeg skulle hoppe ut av flyet, men det var helt magisk når jeg først hadde hoppet. Sykeste opplevelsen! 

⛷  Stått ned en bakke på ski? Vi har reist på hytteturer til fjellet siden jeg var liten, så var nok ikke kjempegammel første gang jeg fikk på meg slalomski. Så ja - har stått ned et par bakker på ski i løpet av mitt liv. 

🐴  Ridd på en hest? Ja, jeg drev med ridning en del år og kjenner jeg savner det. Det var utrolig gøy! 

🏥   Bodd på et sykehus? Nei, og det håper jeg at jeg slipper (... med mindre jeg får et barn da, haha) 

🎈  Fløyet luftballong? Har ikke prøvd før, men ser ikke bort fra at det skjer en gang i løpet av livet. 

💉  Donert blod? Dessverre ikke - dette er jo et bra tiltak, men er ikke spesielt glad i sprøyter så da må jeg i så fall overkomme den frykten først.

🚓  Sittet i baksetet i en politibil? Nope ikke enda

👕  Strikket en genser? Haha, nei. Vi drev litt med strikking på barneskolen, og husker det var det kjedeligste jeg visste. Den ene gangen valgte jeg og ei annen å være med læreren å rydde istedenfor å strikke liksom, så det sier sitt. 

📺  Vært på TV? Ja, faktisk. Den ene gangen var sammen med koret jeg gikk i når jeg var mindre. Hadde allerede gått et par år, og planen var å slutte fordi jeg var så lei. Da jeg hørte vi skulle være med på TV valgte jeg å gå et helt år til. bare for å få være med. Det var ikke verdt det.

 

Det var det. Håper dere fant innlegget litt interessant! Jeg må nesten løpe nå for å rekke bussen, men ha en super lørdag da♥

Publisert: 18.02.2017 @ 11:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

In a hurry

Hei♥

Jeg begynner egentlig å få rimelig dårlig tid nå, men ville bare stikke innom å si hei. Jeg skal på kino med en venninne i kveld, og vi skal møtes rett før 20.00, så merker at tiden begynner å bli litt knapp. Ikke vil håret samarbeide med meg heller, haha. Etterpå tar vi kanskje en tur til Nexus - det vil si baren på skolen vår. Der er det alltid god gang på torsdager, så pleier å være vellykket når vi drar dit. Og haha, er det bare meg som noen ganger bare ender opp med tidenes mat-dilemma når man har planer? Når man liksom ikke egentlig er sulten nok til å spise før man drar, men vet man vil bli sulten i løpet at tiden man er ute? Tidenes luksusproblem, men det er sykt irriterende. Slik hadde jeg det i dag, men man kan jo ikke la være å spise heller, så da ble det til at jeg lagde en rask quinoa-salat etter trening. Så nå sitter jeg og prøver å kaste den i meg, samtidig som jeg blogger. Noen ganger skulle man kanskje planlagt bittelitt bedre. 


Haha prøvde meg på noen bilder, men det funket dårlig i dag. Det over var det mest vellykkede liksom. Derfor tenkte jeg at salaten så mer fristende ut. Nå skal jeg egentlig ut av døren om 1 min, så jeg må nesten løpe. Snakkes♥

Publisert: 16.02.2017 @ 19:38 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Morgenfugl

Hei♥

I dag hadde jeg forelesning klokken 8, så da var det opp tidlig. Eller - normalt for en del mennesker, men det er ingen hemmelighet at jeg liker å sove lenge og om jeg ikke har tidlige timer så kan jeg fort dra den litt lenger før jeg står opp. Merk at overskriften altså er litt ironisk, heh. Så lenge man studerer strukturer man jo dagene i stor grad selv, så da er det jo egentlig helt greit, men likevel får man jo mye mer ut av dagene når man står opp tidligere. Det savner jeg nesten fra videregående, der jeg var oppe rett før 6 hver morgen. Ble fortsatt en del sene kvelder though, og 5-6 timers søvn hver natt er vel ikke optimalt over en lengre periode. Men - i dag var jeg hvert fall på plass i forelesning klokken åtte, og det var utrolig deilig å ha unnagjort både en forelesning, et par timers lesning på egenhånd og trening innen klokken hadde rundet to. Jeg hadde min første forelesning i erhvervsrett i dag (heter det det på norsk også??), og utrolig nok synes jeg den 700-siders boken med bare lover virker veldig spennende. Eller - tenkte faktisk før vi startet opp at det kunne være interessant, men ble litt demotivert da jeg kjøpte bøker og begge bøkene var store, tykke bøker, hvor den ene kun inneholder masse lover. Er allerede positivt overrasket da. Skulle vel studert juss, hehe... Nå skal jeg vel egentlig i gang med middag her. Haha, mamma mente jeg ikke kunne kalle det middag når klokken er 22, men jeg liker å kalle det det likevel. I dag står tikka masala med kikerter på menyen, og det er jo aldri feil. Vi snakkes da♥

Publisert: 15.02.2017 @ 22:11 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Budapest-guide

Hei! Da kommer Budapest-guiden jeg såvidt nevnte i et tidligere innlegg. Jeg er absolutt ikke noen ekspert på byen etter å ha opplevd den bare en gang - men jeg følte vi fikk opplevd en god del ting, og vil tro at denne guiden kan være til nytte om noen av dere skal dit en gang. 

Bo

Budapest var opprinnelig to byer på hver sin side av Donau-elven, Buda og Pest. Selv om det i dag er en by er det forskjeller på de to sidene, og det første man må bestemme seg for er på hvilken side man vil bo. Pest-siden er den typiske turistsiden med flere attraksjoner, spisesteder og bedre uteliv. Buda er derimot et roligere boligområde. Vi bodde på Pest-siden, og dette anbefales. Her finnes det utrolig mange hotell og leiligheter hvor man kan bo relativt billig. Vi bodde på Senator Apartments, hvor vi betalte omkring 2000 til sammen for 4 personer i 4 netter. Da bodde vi i en veldig fin, ny leilighet med to soverom (+sovesofa i stuen), to bad, kjøkken og stue. I tillegg hadde vi både spisesteder, utesteder og alt annet vi trengte rett utenfor døren. Kan absolutt anbefales, men tror ikke det vil være et problem å finne gode og billige steder å bo i Budapest. 


// Senator Apartments - Bilder funnet på Google // 

 

Transport

Når det kommer til transport i Budapest ville jeg bare valgt taxi. Vi gikk store deler av turen, da vi bodde veldig sentralt og det ikke var noe problem, men når vi ikke orket eller skulle litt lengre tok vi alltid taxi. Det er litt varierende priser oppdaget vi, da vi den ene gangen endte opp med å betale over 2500HUF for en tur vi sist hadde betalt 1700HUF for. Dette er likevel kun snakk om 50-75 kroner for en tur på 15-20 min, så det er altså ikke spesielt dyrt. Om ikke så er undergrunnsbanen lett tilgjengelig, men her er jeg usikker på priser i og med at vi kun tok taxi.  

Spise

Generelt virker det som om Budapest har utrolig mange bra spisesteder. Vi gikk forbi så mange hyggelige restauranter og caféer vi hadde lyst å prøve ut, men det var ikke tid til å prøve ut alt. De stedene vi spiste hadde i alle fall veldig god mat alle sammen, og jeg tror derfor ikke man blir skuffet uansett. 

Hummus Bar

Overalt i Budapest så vi ulike hummus barer. Vi prøvde til slutt ut en som lå rett ved hotellet vårt, og her hadde de et enormt utvalg i hummus, falafel, pita og videre. Jeg vil absolutt anbefale å prøve ut en av de i løpet av turen, da det kanskje er litt annerledes enn de typiske restauranter, og man får det veldig billig i forhold til f.eks. Norge hvor det koster en halv formue for sånn type mat. Jeg betalte 50 kroner for 10 falafler, 2 pitabrød og en stor bolle hummus. 

Platz
Adresse: 
H-1051 Budapest, Szent István tér 4-5

Platz var vi innom for å spise sen lunsj/middag. Den lå ganske sentralt og var utrolig fint innredet, så da bestemte vi oss for å prøve den ut. Vi ble servert godt brød mens vi ventet på maten, og servicen var upåklagelig. Maten endres etter sesong, og de tilbyr både lokal og internasjonal mat. Her har de alt fra lette retter som salat til tyngre retter som biff. I tillegg har de et lite utvalg av vegetariske retter. 

Halaszbastya
Adresse: Budapest, Budai Vár, Halászbástya Északi Híradástorony, 1014 Ungarn

Siste kvelden ville vi spise middag på en finere restaurant, og da reserverte vi bord på Halaszbastya. Denne restauranten ligger oppe ved en kirke og her kan du få bord ved vinduet slik at du har utsikt over hele byen mens du spiser. Her har de litt dyrere, mer "fancy" mat så her ligger mye i opplevelsen også. Kelnerne passet på at glassene våre alltid var fylt opp, vi ble servert en liten "surprise" som de kalte det - en forrett før forretten - og servicen var generelt i toppklasse. Maten var utrolig god, stedet var helt fantastisk og utsikten var nydelig. Til å være en så fin restaurant var prisene veldig innafor her også. For 500 kroner hver fikk vi forrett, hovedrett, en flaske vin og mineralvann. 


// Halaszbastya - Bilder fra Google//

Severdigheter 

Budapest er en by med helt utrolig mange fine bygninger og disse er absolutt verdt å besøke når man er i byen. Vi hadde faktisk ikke bestemt oss på forhånd hva vi ville se, men landskapet på Pest-siden er så flatt at vi så både slottet, kirken og festningen nede fra byen og bestemte oss dermed for å gå opp til dem. 

Buda Castle
Adresse: 
Budapest, Szent György tér 2, 1014 Ungarn

Man kan velge om man vil gå opp til slottet eller ta en kabelbane opp. Vi valgte å ta kabelbanen opp, hvilket kostet oss 35 kroner, og så gikk vi ned igjen. Slottet er utrolig stort, og det er mulig å få guidet turer eller besøke museumet der oppe. Vi så det bare på egenhånd da museumet var stengt, men det ville vi besøkt om det var åpent. Citadella

Citadella er en festning som ligger på på toppen av Gellért-høyden. Her oppe får du byens beste utsikt og det er veldig kjekt for å få en oversikt over byen. Hvis man velger å gå opp på forsiden slik vi gjorde bør man være oppmerksom på valg av fottøy i vintersesongen. Her går man opp bratte bakker og trapper, og denne veien er ikke vedlikeholdt så det blir rimelig glatt. Dette var ikke vi klar over, så det tok litt tid å komme opp og ned, men man får en veldig fin tur. Alternativt kan man komme seg opp med bil. Vi dro opp for utsikten, men det finnes både museum og restaurant man kan besøke her oppe. Mátyás Templom (Matthias Church)
Adresse: Budapest, Szentháromság tér 2, 1014 Ungarn

Matthias-kirken er en romersk-katolsk kirke. Den ligger i kort gåavstand fra slottet, så det kan anbefales å ta turen bort hit etter å ha besøkt slottet. Vi hadde litt dårlig tid da vi besøkte kirken og tok derfor ikke turen inn, men jeg tror det skal være utrolig fint. Likevel er utsiden også imponerende og verdt å ta turen for i seg selv. Hele stedet gir skikkelig Askepott-følelse. Det er også restauranten Halaszbastya ligger.Budapest Parliament
Adresse: Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3, 1055 Ungarn

 Vi var aldri helt borte ved denne bygningen, men så den flere ganger, blant annet fra båtturen vi var på. Arkitekturen er imponerende og det er verdens tredje største parlament. Med litt bedre tid ville vi absolutt tatt turen bort og vil tro det er verdt et besøk. Her kan man få en guidet tur for rett over 100 kroner om man vil. 

Aktiviteter

Budapest er jo ganske billig sammenlignet med andre steder. Dermed er det mulig å få prøvd ut noen av alle de aktivitetene byen byr på. Vi rakk jo ikke all verdens med kun tre fulle dager, men det var absolutt nok å gjøre. 

Escape room
Adresse: 1085 Budapest Maria Street 19

Det er flere steder man kan prøve ut escape room i Budapest, så vi gjorde det enkelt og tok den som er høyest rangert på Tripadvisor. Da endte vi opp på Escape Game TRAP. De hadde fem forskjellige rom å velge mellom, og vi endte tydeligvis opp på det vanskeligste, så jeg anbefaler å starte med et litt enklere om det er første gang. Vi betalte omkring 350kr for hele gruppen, så delt på 4 er det under 100 kroner. Escape Room er en type spill der man blir låst inne i et rom og skal løse diverse gåter og oppgaver for å komme ut. Trenden kom til Europa gjennom Ungarn, så da er jo Ungarn nettopp stedet å prøve det ut. Det anbefales hvert fall å prøves ut, for det var utrolig spennende!  

Spabad
Adresse: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146 Ungarn

Budapest har et stort utvalg av spa og termalbad da landet består av over 1000 varme kilder, så dette måtte vi naturligvis gjøre en av dagene. Vi dro til Szechenyi kildebad, som er et av Europas største spaanlegg. Her finner man 2 utendørsbasseng, 15 innendørsbasseng og 10 sauna/damprom. Prisene er også veldig ok sammenlignet med norske. Vi valgte en pakke til rundt 450 kroner der vi fikk tilgang til alle badene og sauna. I tillegg fikk vi tilgang til et privat omskiftningsrom samt et relax-område hvor vi fikk ubegrenset med fruktsalat og friskt vann. For et tillegg kunne man få massasje også, men dette valgte vi å ikke gjøre denne gang.


// Bilder fra Google //

Wine and Cruise
Adresse: Budapest, Zrínyi Street 5, Ungarn

Vi hadde veldig lyst å prøve ut både vinsmaking og en båttur på Donau-elven, men fant fort ut at vi ikke ville rekke begge på grunn av begrenset tid. Dermed fant vi en kombinasjon. Jeg skal ikke si 100% sikkert at jeg fant tilbake til samme side, men tror det var disse vi bestilte gjennom. Her fikk vi prøve 7 forskjellige viner mens vi seilte nedover og fikk se byen fra elven. Hvis dere vil ha en ordentlig vinsmaking er det ikke dette dere skal dra på. Vi fikk prøvd alle og fikk høre navn og hvor de kom fra, men ellers lærte man ikke spesielt mye om vin. Plutselig så de at vi begynte å få dårlig tid også, så da hadde vi 30 min på 3 glass vin, og det er vel ikke helt optimalt å styrte dessertvin, haha. Men vi koste oss veldig, og til en pris på rett over 100 kroner så var det absolutt verdt det. 


Segway-tour 

Dette prøvde vi aldri ut, men det var flere steder som tilbød segway-turer, så om man vil se byen på en litt kjekkere måte så kan dette være et alternativ. Vi fant ut at vi måtte prioritere både penger og tid, så da ble det aldri til at vi prøvde ut, men det var flere forskjellige turer tilgjengelig, så da kunne man velge rute og lengde alt etter hva som passer deg selv. 

Uteliv 

Budapest hadde mye bra å by på innenfor uteliv også. De er jo blant annet kjent for ruin barene sine, så dette ble prøvd ut. I tillegg bodde vi rett ved en karaokebar, så denne fikk også et par besøk. Skuffet ble vi i alle fall ikke. 

Szimpla Kert
Adresse: Budapest, Kazinczy u. 14, 1075 Ungarn

Szimpla Kert er Budapests mest populære ruin bar, og man skjønner fort hvorfor. Stedet går over to etasjer, og de har flere barer hvor man kan kjøpe drikke. Med en gang man kommer inn finner man en bar som selger det meste, men det går vel hovedsakelig i øl. Lenger inne finner du flere av disse, men i tillegg finner du egen vinbar og egen cocktailbar, så du er garantert å finne noe du liker. Tema er vel "ingen tema" kom vi fram til, da både interiør og musikk er tilfeldig sammensatt, og dette gjenspeiles i menneskene som besøker baren. Dette gjør bare stedet bedre synes jeg da, så man bør ta en tur innom her når man besøker Budapest.

Boutiq Bar
Adresse: Budapest, Paulay Ede u. 5, 1061 Ungarn 

Hvis man vil ha en mer rolig kveld kan Boutiq Bar være stedet å teste ut. Dette er en cocktailbar som byr på en meny med drinker litt utenom det vanlige. Drinkene er dog litt dyrere enn andre utesteder, men det merkes på servicen. Vi fikk servert vann med isbiter og agurk umiddelbart etter at vi fikk satt oss ned, og litt etter kom de med en pose popcorn. Vi bestilte en punsjbolle på deling, og dette ble servert i kule glass. Man skal være obs på at de kun tar kort her da, sånn at man er forberedt på forhånd. 


// Bilder fra Google //

Tenker det er det jeg tar med for nå. Shopping fikk vi ikke prøvd ut, så der har jeg egentlig ikke noe å anbefale. Jeg vil tro det er masse annet å oppleve i byen, men dette er mine erfaringer. Får håpe dere setter pris på innlegget - tok meg nærmere 4 timer å skrive, haha. Har dere vært i Budapest før? 

Publisert: 14.02.2017 @ 18:17 Kategori: Reise Kommentarer: 6

The ultimate datenight

Hei♥

Hvordan er mandagen deres så langt? Jeg startet min ganske rolig med hotellfrokost og avslapning. Jeg og kjæresten hadde nemlig booket hotellrom fra i går til i dag. Man leser jo hele tiden disse tipsene om hva man kan finne på sammen, og hotell i egen by er alltid en av alternativene. Da han og hadde et gavekort på hotell tenkte vi at vi like gjerne kunne få brukt det, da det ikke ble spesielt mye i tillegg. Dermed ble det en hel datenight ut av det. Vi dro først på kino og så en eller annen dansk actionfilm jeg ikke husker navnet på. Den var spennende nok da! Etterpå dro vi for å finne hotellet og sjekke inn, før det deretter ble middag ute på restaurant. Valget falt på italiensk, som vanligvis er en sikker vinner - men da servitøren ikke klarte mer enn 50% av bestillingene rett er ikke det et sted jeg drar tilbake til med det første... Vi dro videre for dessert et annet sted da, og om dere noen gang er i København anbefales det å dra til Jensens Bøfhus for å spise den belgiske sjokoladekaken. Altså - den er magisk! Kvelden ble avsluttet med et par drinker i hotellbaren, så alt i alt var det en superhyggelig kveld. Fikk virkelig følelsen av å være på en liten miniferie, haha. Ikke at det er veldig lenge siden Budapest-turen, men en liten mini-ferie er fortsatt ikke feil. Ville dog vært en rimelig dyr kveld om vi ikke hadde hatt gavekort til både hotell og kino, i tillegg til at vi fikk en voucher på 100 kroner til drinker i baren, så kan vel ikke akkurat bli en vane. Men er vel det som gjør det ekstra hyggelig også da - det at det ikke er en del av den vanlige hverdagen. Nå er det derimot tilbake til hverdagen igjen. Jeg har fri hver mandag, så da får jeg brukt tiden til å lese selv for å forberede meg på den kommende uken. Så det har timene gått til i dag, og nå skal vi vel straks lage litt middag. Håper dere får en strålende uke♥

 

Publisert: 13.02.2017 @ 18:51 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Proteinsmoothie

Det er ikke til å legge skjul på at nå som jeg ikke spiser kjøtt må jeg passe litt ekstra på at jeg får i meg nok proteiner. Det er jo spesielt viktig for meg som trener en del, da kroppen ellers bare brytes ned istedenfor å bygge muskler. Det finnes jo mange gode proteinkilder som ikke kommer fra kjøtt også, som nøtter, belgfrukter, soya-produkter og egg. Likevel er kjøtt den viktigste proteinkilden i det gjennomsnittlige norske kosthold, og det er derfor viktig å være litt bevisst rundt dette når man kutter ut kjøtt. Jeg liker veldig godt å få proteiner inn gjennom flytende kost, da det er veldig enkelt og raskt. I det siste har jeg derfor begynt å lage en smoothie som inneholder omkring 15-16 gram protein. Fordelen er at smoothie allerede er ganske vanlig som et raskt måltid, og bare ved å tilsette et par ekstra ingredienser kan du gjøre den proteinrik i tillegg. 

Oppskrift:

♥ 5 dl frosne bær 

♥ 2,5 dl appelsinjuice

♥ 2 ss chiafrø

♥ 2 ss hampfrø 

Dette blendes sammen, og gir et (stort) glass. Man kan naturligvis bruke hvilke som helst bær man vil, jeg foretrekker skogsbær men det er fint å variere litt også. Som regel bruker jeg å blande med appelsinjuice, men også her kan denne byttes ut. Poenget er at ved å tilsette chiafrø og hampfrø så tilsetter man en del protein også. I 2 spiseskjeer hampfrø er det omkring 10 gram protein og tilsvarende for chiafrø er det ca. 6 gram protein. I Danmark får man kjøpt chiafrø på vanlige matbutikker, men i Norge tror jeg man må innom helsekoster for å få tak i begge deler. Denne typen jeg har kjøpt betalte jeg 101DKK for og da fikk jeg en pakke på 300 gram. I Norge kan du få kjøpt begge deler på blant annet Life helsekost. Personlig smaker jeg ikke forskjell ved å tilsette dette, så for meg er dette en super løsning til å få i seg litt mer protein i alle fall. Håper dere får en god og avslappende søndag, og fortell meg om dere prøver det ut!♥

Publisert: 12.02.2017 @ 12:52 Kategori: Mat/oppskrifter Kommentarer: 5

Sliten fredag

Hei♥

Da var det helg igjen! For min del blir den nok ganske rolig, etter flere dager med lite søvn, mye alkohol og dårlig kosthold. Kjenner at kroppen ikke er helt på topp, så det skal bli godt å bruke helgen på å lade opp batteriene igjen. Trenger å få døgnrytmen på plass igjen, for jeg får ikke sove om kveldene og når jeg først sovner så sover jeg ekstremt dårlig. Derfor er ikke energinivået helt på topp heller, men får prøve å få døgnrytmen litt på plass igjen nå i helga. 

Jeg har akkurat kommet hjem fra skolen, etter en tre timers lang øvelse i eksternt regnskap. Gikk inn med innstillingen om at dette faget skulle bli veldig spennende, men den motivasjonen har falt litt etter denne timen, haha. Det var tre ganske lange timer, men satser på at det bare er oppstarten som er litt treg. Tenker jeg skal sitte et par timer for å gå gjennom forelesningene jeg gikk glipp av i Budapest nå før jeg tar skikkelig helg. Har mekket meg et fat med bruschetta og Pepsi Max, så da holder jeg ut litt til. Senere blir det muligens en tur på trening, selv om det frister veldig lite for øyeblikket.Jeg får prøve å komme litt i gang nå, selv om sengen frister veldig mye mer. Håper dere får en god fredagskveld uansett hvordan den brukes♥

Publisert: 10.02.2017 @ 17:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Home from Buda

Hei♥

Da var jeg hjemme fra Budapest og tilbake til hverdagen. Jeg hadde en utrolig fin tur og byen er virkelig så fin! Undervurderer alltid sånn type turer, da jeg egentlig er mer strand-menneske og tenker at når man først reiser på ferie skal det være et varmt sted. Ender alltid opp med å bli positivt overrasket, så er kanskje ikke en så dårlig ting heller, haha. Uansett - vi har fått gjort ganske mye i løpet av de fire dagene vi hadde der. Det beste med byen var vel egentlig at det var så billig, så da fikk vi muligheten til å gjøre en del ting også. Ofte ender det opp med at man må prioritere et par ting på grunn av prisnivået, men her fikk man mye ut av pengene! Vi ankom ganske sent lørdag, tror vi ankom hotellet litt over midnatt (så teknisk sett søndag). Siden vi ville prøve ut utelivet på lørdagen dro vi rett ut og endte opp på en karaokebar senere på natten. Haha, absolutt vellykket kveld. Det resulterte i at vi kom oss litt sent ut dørene på søndagen, men da gikk vi litt rundt i byen for å se oss rundt. Dro opp til en utkikkspost (?) slik vi fikk sett hele byen, og utsikten var så fin! 

Alle bilder er tatt med mobil, da jeg ikke hadde plass til kameraet, men det får bare gå med kvaliteten. 

Søndag ble en relativt tidlig kveld, da vi var slitne etter dagen før (om 03.00 kan kalles tidlig, haha). Mandag tok vi først turen opp i slottet her. Det er helt utrolig stort, så det var kjekt å få se. Museumet var dessverre stengt så fikk ikke sett inni, men likevel imponerende. Etterpå tok vi turen bort til en kirke, før turen bar videre til Escape Room. Vet ikke om dere har hørt om konseptet før (..trodde det var ganske kjent, men typen hadde ikke hørt om det hvertfall, haha), men det handler om å finne clues for å komme seg ut av et rom. Veldig spennende, men haha, vi er alle ganske lettskremte så pulsen var meget høy gjennom hele tiden. Underholdene for "game masteren" som så på oss i det minste! Senere på kvelden dro vi på Wine Cruise på elven, før vi prøvde en av de kjente Ruin bars på kvelden (og endte igjen opp på karaokebaren til slutt haha). Siste fulle dag dro vi på spabad først - noe som var utrolig deilig etter enda en sen natt. Der ble vi i noen timer, før vi dro på fancy middag. Vi hadde booket bord på en restaurant som lå oppe ved kirken vi besøkte dagen før. Her hadde vi utsikt over hele byen, og den er jo bare enda finere når det er mørkt ute. Her ble vi noen timer og fikk servert nydelig mat. Spesielt blomkålsuppen deres var helt fantastisk.

På onsdagen rakk vi kun frokost før vi måtte dra til flyplassen, men alt i alt var det en så bra tur. Absolutt en by jeg anbefaler å dra til. En by som byr på mange imponerende bygninger, bra uteliv og god mat. Shoppingen testet vi ikke ut, så kan ikke si så mye på den. Ser ikke bort fra at det blir en tur tilbake hit en gang. Mitt inntrykk er at det er en fantastisk by å besøke uansett hvem du reiser med. Jeg hadde tidenes venninne-tur, men har veldig lyst å dra tilbake med kjæresten en gang. I tillegg er det en rimelig tur. Vi betalte 750 danske kroner hver for fly og 4 netter på fint og sentralt hotell. Tror vi var litt heldige med prisen også da, men om man er på utkikk er det jo ikke umulig. Skal se om jeg lager en Budapest-guide også innen de neste dagene. Vi fikk jo opplevd en god del av byen, og synes alltid det er greit å lese selv. Nå må jeg i alle fall fortsette med dagens gjøremål. Blant annet må det pakkes ut og vaskes klær, samt kjøpe bøker til det nye semesteret. Sistnevnte svir i lommeboken, så det ser jeg ikke fram til :(( 
Vi snakkes uansett (og ha en god uke skulle jeg til å skrive, før jeg innså det er torsdag #mondayfeeling)♥

Publisert: 09.02.2017 @ 13:33 Kategori: Reise Kommentarer: 3

Next stop: Budapest

Hei♥

I skrivende øyeblikk er det bare 40 min til jeg drar mot flyplassen. Flyet vår letter ikke før nærmere 22, så blir jo ganske sent før vi kommer frem, men så har vi alle dagene frem til onsdag til å utforske og se byen. Vi har ikke lagt så mange konkrete planer for hva vi skal finne på der nede enda, men høres ut som om spa står på planen. I tillegg må jo selvsagt utelivet testes ut, så det blir nok gøy. Har aldri vært i Budapest tidligere, men har hørt mye fint om byen, så gleder meg! Har prøvd å få til en tur med jentene en stund også, så kjekt at vi endelig fikk det til. Eneste som stresser meg litt er at vi flyr med Ryanair, og håndbagasjen min er litt for stor. Snakk om sånn 2 cm for høy og 5 cm for bred, men det er jo slik Ryanair tjener penger så ser for meg at de kan være ganske strenge på det. Var til og med ute i dag for å se etter en mindre som passet målene, men det var kun i nettbutikk de hadde det inne. Får bare ta sjansen og håpe at jeg ikke ender opp med å komme hjem 100 euro fattigere på grunn av håndbagasje liksom... (hvilket minner meg på at jeg må overføre penger til kortet før jeg drar, litt kjekt å ha penger på tur, heh). 

Jeg får vel gjøre klar de siste forberedelser og så komme meg på toget til flyplassen, hvis jeg skal rekke å være der i tide nå. Jeg har ikke fått gjort i stand noen forhåndspubliserte innlegg, da dagen i dag plutselig gikk i ett. Dermed snakkes vi nok ikke før tidligst onsdag igjen, men håper dere får en fin lørdagskveld (og ønsk meg lykke til med kofferten, hehe)♥

Publisert: 04.02.2017 @ 19:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Kosekveld

Hei♥

I dag slapper jeg bare helt av hjemme - typen har dratt på hyttetur og jeg drar til Budapest i morgen, så da var det godt å bare ta en rolig kveld alene med serier og snacks. Kjenner at det heller ikke blir en alt for sen kveld på meg. Satt og jobbet med finansieringsprosjekt helt inntil klokken 5 i natt, da levering var i dag kl. 12. Merkes litt nå at det bare ble 4-5 timers søvn. Alenekvelder hjemme er uansett undervurdert. Inniblant er det utrolig deilig å bare sette på en god serie og slappe helt av selv. Merkelig hvordan jeg før følte så utrolig stort press på å ha planer hver fredag og lørdagskveld. Det var liksom litt sosialt uakseptert å si at du faktisk ville bli hjemme for deg selv. Da var du bare kjedelig og teit. Føler egentlig det er noe som blir mer akseptert med alderen. Glad jeg er over den perioden hvert fall. Skulle ikke skrive veldig mye om dette, men begynte bare litt å tenke på det når jeg kjente hvor herlig det var å ha en kveld helt uten planer, haha! 


Kveldens snacks - haha, cravet Daim helt sykt så da måtte det bli i tillegg til chips og dip. Koser meg i mitt eget selskap da!
Og forresten har selvutløserkontrollen endelig kommet, så kan jo satse på at den blir litt mer brukt fremover, hehe. Vi snakkes (muligens i morgen før avreise). God helg♥

Publisert: 03.02.2017 @ 22:28 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
hits