Update på vegan-challenge

Tenkte jeg skulle ta opp tråden fra sist uke, da jeg her skrev et innlegg om vegan-challenge. Jeg tok jo min versjon av challengen som en vegetar-challenge. Nå har jeg da prøvd en hel uke uten kjøtt , og tenkte å fortelle litt om min opplevelse av det. Jeg fulgte Styleconnection sin meny for middag de fleste dagene, og det gjorde det veldig enkelt å få en variasjon i middagene. Hvis dere ikke selv har lest innlegget var den en god blanding med alt fra pasta med tomatsaus til wok til fredagstaco. Og helt ærlig - etter middag nummer 1 spurte jeg meg selv hvorfor vi egentlig lager tomatsausen med kjøttdeig. Den var jo like god uten - om ikke bedre. Dag nummer 2 var det wok med grønnsaker og peanøttsaus. Igjen lurte jeg på hvorfor man egentlig lager woken med kjøtt vanligvis. Svaret ligger jo egentlig i hvordan samfunnet fungerer. Vi har blitt lært opp til at et måltid skal inneholde kjøtt, og dette stiller vi ikke spørsmål til. Vi godtar det bare, og mener at man går glipp av så mye om man kutter ut kjøttet. Det er så mange som går rundt med oppfatningen av at å være vegetarianer handler om å kun spise grønnsaker og ris. At man ikke får i seg næringen man trenger. Dette skyldes jo uvitenhet - og jeg skal selv innrømme at jeg heller ikke var klar over hvor mange muligheter det finnes til måltider uten kjøtt. Men det å kutte ut kjøtt begrenser ikke - det åpner opp for så utrolig mange flere alternativer. Du blir litt tvunget til å søke etter og eksperimentere med nye retter, og når du først gjør det så ser du hvilket hav av gode retter det finnes det ute. Uten at dyr skal ha lidd for at maten du har på tallerkenen skal smake godt. Etter å ha prøvd en uke med vegetariske retter, der jeg hver dag har vært positivt overrasket over hvor godt det er og hvor enkelt det egentlig kan gjøres, føler jeg meg inspirert til å prøve ut flere retter. Søke på nettet for å finne god mat jeg enda ikke har prøvd ut. Det frister ikke en gang å gå tilbake til å spise kjøtt. Og det blir kanskje litt dobbeltmoralsk å skrive - for sannsynligvis kommer jeg til å spise kjøtt igjen. Er jeg på besøk hos noen og får servert kjøtt, så kommer jeg antageligvis til å spise det. Og om typen har lagd mat med kjøtt i kommer jeg nok også til å spise det. Men - poenget er at jeg har lyst å kutte det ut i stor grad, at middagene jeg selv lager er uten kjøtt. Og jeg synes nesten det er litt skummelt å skrive for plutselig er jeg tilbake til de gamle middagsvanene mine, der kjøtt er regelen heller enn unntaket. Jeg tenker bare at jeg får se med tiden, det at jeg er så inspirert er i det hele tatt en god begynnelse! 


Bildene ser kanskje ikke like inspirerende ut som Styleconncetion sine, men tviler ikke på at de smaker like godt, haha! 

Nå blir det vel ikke så lenge til jeg tar kvelden (eller heh, hvem prøver jeg å lure - i går var jeg på trening til midnatt og middagen ble inntatt klokken 1 om natten, så rutinene er ikke helt på plass...) så vi snakkes senere♥

Publisert: 16.01.2017 @ 22:04 Kategori: Tanker og meninger Kommentarer: 4

4 kommentarer

Postet av: Jei er ike mæræn

Dato: 16.01.2017 Tid: 22:09 URL:
Ooo deep "Svaret ligger jo egentlig i hvordan samfunnet fungerer" hmmm :)))

Postet av: Jeanette

Dato: 16.01.2017 Tid: 22:17 URL: http://jbkk.blogg.no
Jeg har ikke spist kjøtt på noen måneder nå, og det var mye lettere å slutte med det enn jeg hadde trodd :-) noen vegetar dager i uken, fungere jo alltid. !

Postet av: Cecilie

Dato: 16.01.2017 Tid: 22:26 URL: http://ceecilie.blogg.no
Vil prøve en uke selv uten kjøtt :-)

Postet av: Ida Øverland

Dato: 16.01.2017 Tid: 23:47 URL: http://www.idaoverland.blogg.no
spennende lesing! må jo være kreativt å ikke spise kjøtt :D man må tenke annerledes liksom :D

Skriv en ny kommentar

hits