One year ago

Jeg fant igjen dette innlegget som jeg skrev 28.01.2016. Nesten et år siden nå. Jeg hadde ingen planer om at det noen gang skulle postes - jeg ville bare skrive noe. Det er litt fint, synes jeg. Det å finne igjen tekster man ikke en gang husker man skrev. Få en følelse av hva man tenkte på dette tidspunktet for et år siden.  

Jeg merker det er lenge siden jeg har satt med ned foran maccen for å skrive... hva jeg vil? For å få uttrykk for tanker. Følelser. Det er noe godt med det å få det skrevet ned. Prøve å sette ord på det. I dag var det sol ute. Det er januar og kaldt, men det var sol ute. Sånne dager gjør noe med humøret. Jeg får plutselig lyst til å bli et bedre menneske. På hvilken måte? Aner ikke. Jeg får lyst til å ta bilder. Jeg får lyst til å skrive. Jeg vil bare gjøre noe. Så jeg gikk ut med kameraet. Tok seks bilder. Det var det. Tre av dem ble dårlige, de andre tre var ok. Nå sitter jeg her og skriver. Hvorfor? Det lurer jeg også på, men jeg skriver likevel. Jeg har ingen planer om å poste dette noe sted, men skrive gjør jeg. Det er noe fint med det å skrive, selv om jeg ikke har noe jeg vil si. 
Det er merkelig hvordan livet utvikler seg. Fra å sitte hjemme i sengen i Norge å skrive, til å sitte ved mitt skrivebord i København. Hvordan havnet jeg her? Hvorfor akkurat her? Tilfeldigheter? Skjebnen? 
Jeg vet ikke om jeg tror på skjebnen. Jeg tror alt skjer på grunn av valg vi tar. Valg som kan være bestemt av tilfeldigheter, men ikke skjebnen. Jeg tror ikke det var forutbestemt at jeg skulle sitte her, 19 år og økonomistudent i København. Likevel er jeg glad for at jeg er her. Det er ikke som jeg hadde forestilt meg. Ikke bedre. Heller ikke dårligere. Bare ikke som jeg hadde forestilt meg. Men jeg har det fint. Veldig fint. Noen ganger tenker jeg på hvordan livet ville vært om jeg hadde valgt annerledes. Om jeg hadde valgt å ta et friår eller om jeg hadde valgt å studere et annet sted. Jeg kommer ikke frem til noe svar på hvordan det ville vært, men jeg har det fint. Jeg ville ikke gått tilbake og valgt annerledes, og da er jeg på rett sted. Jeg skrev et innlegg for 395 dager siden. Da hadde jeg fortsatt ingen anelse om hvor jeg kom til å ende opp. Alt jeg visste var at jeg var klar for noe nytt. Jeg var lei av samme gamle byen, samme gamle rutiner. 1 år og 30 dager senere sitter jeg her. Jeg har allerede rukket å være her et halvt år nesten. Tiden har gått så fort. Jeg føler jeg har vært her i all evighet, samtidig husker jeg de første ukene så godt. Alt var så nytt. Så spennende. Det var varmt ute enda, fortsatt sommer. De to første ukene var intro-uker. Det var nesten to uker med bare fest. Jeg kommer til å huske de gode minnene for alltid. Samtidig var det litt skremmende. Lille meg som ikke kjente noen, synes det var litt vanskelig å forstå språket og ikke helt visste hva jeg gjorde her. Det er ikke skremmende lenger. Jeg savner noen ganger slik det var, livet hjemme omringet av venner og familie jeg er glad i. Likevel ville jeg ikke byttet det ut. Jeg har sjelden hjemlengsel. Jeg var så klar for å oppleve noe nytt, og jeg tror jeg havnet på rett sted. 


 

Publisert: 10.01.2017 @ 15:51 Kategori: Tanker og meninger Kommentarer: 3

3 kommentarer

Postet av: Iselin Renée

Dato: 10.01.2017 Tid: 16:28 URL: http://www.iselinrenee.blogg.no
Så fine bilder :)

Postet av: Victoria Larsen

Dato: 10.01.2017 Tid: 17:52 URL: http://viccctoria.blogg.no/
Så fine bilder! Jeg håper du får en fin tirsdag :-)

Postet av: Seline

Dato: 12.01.2017 Tid: 07:45 URL: http://selineekelund.blogg.no
Så fine bilder! <3

Skriv en ny kommentar

hits